Deluxe éénpansgerecht: Gebakken Aardappeltjes met Spiegelei

Oh, wat houden we in Nederland toch van gebakken aardappeltjes! Of het nu krieltjes, schijfjes, partjes of blokjes zijn, we bakken ze graag op met wat groentjes, kruiden en/of sausjes in verschillende smaken en in alle kleuren van de regenboog. Mocht jij nu ook zo'n fan zijn van deze lekkere kost, dan hebben we nog een leuke twist voor je: maak er een éénpansgerecht van door ei toe te voegen. Zo heb je een complete en uitgebalanceerde maaltijd in een enkele schotel - scheelt ook weer afwas!

Je hebt nodig:

  • 5 middelgrote aardappels
  • Plantaardige olie om te bakken
  • Zout en peper
  • 100 gr. bacon in stukjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 1 tomaten, in schijfjes
  • 50 gr. lente-ui, in ringen

Zo maak je het:

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Verhit de olie in de pan, voeg de aardappelblokjes toe en breng met zout en peper op smaak.
  2. Als de aardappels een tijdje hebben staan bakken, voeg je er bacon, ui en knoflook aan toe en bak je het geheel nog eens goed op.
  3. Nu maak je drie kuiltjes in het eten en breek je in elk kuiltje een ei open. Leg een aantal schijfjes tomaat aan de bovenzijde van het gerecht en sluit de pan met een deksel af om nog 5 minuten te laten sudderen. Garneer het eindproduct met lente-ui.

Hmmm, dat ruikt lekker! En omdat de aardappels zo klein gesneden zijn, bakken ze in een mum van tijd gaar. Hoezo koken duurt te lang? Met dit gerecht heb je snel een gezond en vullend gerecht tevoorschijn getoverd. Smakelijk eten!

Reacties

Ook interessant