Alsof het zo uit Oma's keuken komt: geurig Appeldessert uit de Oven

Eén van oma's vele talenten, naast het geven van liefde en warmte, is lekker koken en bakken. Deze vaardigheid zet ze dan ook graag voor de hele familie in, bijvoorbeeld om het lievelingseten van de kleinkinderen te bereiden. En zoetigheden staan daarbij hoog op het lijstje. Om te zorgen dat oma de volgende keer weer een nieuw lievelingsgerecht in petto heeft, stop haar dit recept eens toe.

Je hebt nodig:

Voor het fruit:

  • 1 kg appels
  • 1 el witte wijn
  • 1 citroen
  • 4 el suiker
  • 50 gr. rozijnen

Voor de griesmeelpudding:

  • 1 liter melk
  • 1/2 tl zout
  • 50 gr. boter
  • 4 el suiker
  • 1 el vanillearoma
  • 160 gr. tarwegries
  • 4 eieren
  • 4 el room

Plus:

  • mix van suiker en kaneel

Zo maak je het:

  1. Was de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dunne schijfjes. Leg een handje schijfjes aan de kant. De overige schijfjes meng je in een kom met de witte wijn, het sap van de citroen, de suiker en de rozijnen.
  2. Verhit de melk en voeg het zout, de boter, de suiker, de vanillearoma en de tarwegries toe. Vergeet niet goed te roeren, zodat de melk niet aanbrandt of overkookt.
  3. Terwijl de gries kookt, scheid je de eieren. Klop het eiwit stijf op. De dooiers meng je door de room, waarna je het geheel opklopt.
  4. Nu roer je eerst het dooiermengsel met een spatel door de klaargemaakte griesmeelpudding heen en daarna doe je hetzelfde met het stijfgeklopte eiwit.
  5. Voeg nu de griesmeelpudding aan de bereide appelmix toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Vul dan een ingevette ovenschaal met het appel-griesmeelmengsel.
  6. Verdeel tot slot de overgebleven appelschijfjes over de bovenkant van de pudding. Schuif het dessert 40 minuten in de oven bij 170 °C.

Voor het serveren strooi je een laagje van de suiker-kaneel-mix over de warme appelschijfjes. Dan dien je het dessert direct op aan tafel, waar iedereen ongeduldig op dit heerlijke toetje wacht - aangezien het hele huis al een tijdje met de lekkere geuren gevuld is geweest.

Reacties

Ook interessant