Bak 2 sneetjes brood met gaten erin en geniet van het lekkerste ontbijt sinds tijden. De vulling in de gaten doet het ’em helemaal!

Als bij vers brood de korst stevig en knapperig is en het binnenste luchtig en licht, kun je er van op aan dat je van je ontbijt of lunch heerlijk zult genieten. Nu nog een paar smakelijke ingrediënten erbij als beleg en je geluk is compleet. Voor een lekkere combi voor je weekendontbijtje kun je dit eenvoudige pareltje bereiden. Beter wordt het niet!

Je hebt nodig (voor 2 porties):

  • 1 avocado
  • 2 sneetjes brood
  • Beetje bakolie
  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • 15 gr. geraspte mozzarella
  • 15 gr. geraspte cheddar
  • Beetje fijngehakt bieslook

Zo maak je het:

Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd van elke helft van de vrucht een dikke plak af en verwijder dan de schil.


Leg de avocadoplakken op de sneetjes brood en snijd langs de contouren van de plakken, zodat ze als puzzelstukjes passen in het gat dat ontstaat.


Bak de uitgesneden sneetjes brood twee minuten in de koekenpan.

Leg na het omdraaien de avocado's in de gaten, laat in elke avocado een ei glijden en breng met zout en peper op smaak. Strooi de kaas over de sneetjes heen en laat ze op een laag vuurtje 7 minuten garen met de deksel op de pan.

Tot slot verdeel je wat bieslook over de sneetjes en dan zijn ze klaar om te worden opgediend en verorberd.

Van buiten blijft de toast knapperig, van binnen heerlijk zacht en smeuïg. En het is niet alleen een genot voor je smaakpapillen, maar ook nog eens een feest voor het oog zo op de vroege morgen of middag. Welnu, geniet ervan!

Reacties

Ook interessant