Van standaard tot decadent: Bananencake met Botercrème

De banaan is op zich niet een hele interessante vrucht. Het is zo'n standaard tussendoortje dat altijd wel kan, maar waar je nu nooit écht voor warmloopt. Toch is het door de subtiele smaak en zachte structuur een veelzijdig te verwerken ingrediënt, zoals de nieuwste gezondheidstrends laten zien. Wacht dacht je van een veganistische pudding, een romige smoothie of gezonde pannenkoekjes? Allemaal hartstikke hip!

Maar mocht je nu een aantal bananen hebben liggen die snel op moeten voordat ze bederven - en je hebt eens géén zin in mega gezond doen, dan is deze cake de perfecte middenweg. Probeer dit eenvoudige en heerlijke recept zelf uit.

Je hebt nodig:

  • 5 bananen
  • 3 eieren
  • 250 gr. suiker
  • 100 ml plantaardige olie
  • 100 gr. crème fraîche
  • 300 gr. bloem
  • 12 gr. bakpoeder
  • 50 gr. boter
  • 100 gr. roomkaas
  • 120 gr. poedersuiker
  • 1 tl vanillearoma
  • chocoladevlokken

Zo maak je het:

  1. Pel vier bananen en prak ze met een vork in een middelgrote kom.
  2. Voor het beslag meng je de eieren, suiker en plantaardige olie in een tweede kom tot een schuimende substantie. Terwijl je blijft roeren voeg je eerst de crème fraîche, dan de bloem, de geprakte bananen en de bakpoeder toe. Giet het beslag in een rechthoekige bakvorm en bak 17 minuten bij 180 C° in de oven.
  3. Voor de botercrème meng je de boter, roomkaas, poedersuiker en vanillearoma goed door elkaar tot een crème.
  4. Zodra de cake gekoeld is, verspreid je de botercrème gelijkmatig over de bovenzijde en garneer je deze met plakjes overgebleven banaan. Maak af met een bovenlaagje chocoladevlokken.

Tsja... wie heeft er met deze cake nu géén zin in bananen? Zo wil iedereen wel aan het fruit... Geniet ervan!

Reacties

Ook interessant