Geen hart van goud, maar van banaan: Bananenpuddingrol met Lange Vingers

Als je lange vingers in melk wilt weken, moet je net zo snel zijn als Speedy Gonzales. Slechts een heel kort moment – één keer met je ogen knipperen – kun je de langwerpige koekjes in vloeistof dompelen. Wie te langzaam is, breekt een vinger (geen echte gelukkig) en kijkt toe hoe deze in het badje uit elkaar valt. We maken met het volgende recept gebruik van dit absorptievermogen om een zachte rol te maken: zachter dan een wolkje, gewikkeld in suikerspin. Daar kun je nog eens bij wegdromen...

Je hebt nodig:

  • 600 ml melk
  • 12 lange vingers
  • 40 gr. suiker
  • 1 pakje puddingpoeder
  • 1 banaan

Voor decoratie:

  • Slagroom
  • Cacaopoeder

Zo maak je het:

  1. Dompel de lange vingers in 100 ml melk, leg ze tussen 2 laagjes huishoudfolie in 2 rijen naast elkaar en schuif 4 uur in de koelkast.
  2. Verhit 500 ml melk, voeg de suiker en puddingpoeder toe en kook de pudding volgens de instructies op de verpakking.
  3. Bestrijk de lange vingers met de afgekoelde pudding. Schil de banaan en leg deze overdwars op het onderste derde van de biscuits. Rol ze nu met behulp van de huishoudfolie voorzichtig op en plaats de rol nog een uur in de koelkast.
  4. Verwijder de folie van de rol en garneer met toefjes slagroom en cacaopoeder.

Dit dessert is heel gemakkelijk in porties te verdelen: gewoon telkens tussen de lange vingers in snijden. Je kunt de rol ook met chocoladepudding vullen om het nog extra verleidelijk te maken. Dan rest er niets anders dan genieten van deze hemelse traktatie – het liefst samen met lieve vrienden of familie, maar alleen gaat ook heel prima!

Reacties

Ook interessant