Als buiten barbecuen geen optie is: BBQ-Baguette met Kruidenboter

Met de zomer in aantocht is het weer tijd om de volgende barbecuesessies in het park of in de tuin te plannen. Verjaardagen, feestjes, zondagen... Maar wat nu als je je net had verheugd op jouw volgende culinaire grillbijeenkomst en het blijkt die dag te regenen? Bah! Weg dagje achtertuin/Vondelpark/Kralingse Bos met heerlijk, aromatisch vlees in de buitenlucht!

Maar wacht nog even met het opbergen van je barbecuesaus... Het volgende recept heeft de smaak van jouw middagjes boven het vuur zwoegen - zonder die rook in je kleding.

Je hebt nodig:

  • 1 stokbrood
  • Bakolie
  • 300 gr. gehakt
  • 8 el barbecuesaus
  • ½ rode ui, fijngehakt
  • 50 gr. jalapeño's, in ringen
  • 100 gr. geraspte cheddar
  • 50 gr. zachte boter
  • 20 gr. gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout

Zo maak je het:

  1. Halveer eerst het stokbrood en snijd dan beide helften horizontaal doormidden. Verhit de olie in een pan en rul het gehakt bruin. Voeg de barbecuesaus toe en roer door het gehakt heen totdat het gelijkmatig is verdeeld. Verdeel de gehaktmix dan over de onderste helften van het stokbrood.
  2. Leg hier de rode ui, jalapeño's en kaas overheen.
  3. Om de knoflook-kruidenboter te bereiden doe je de boter, peterselie, knoflook en zout in een kleine mengkom en prak je de ingrediënten met een vork door elkaar. 
  4. Bestrijk de dichtgeslagen baguettes met de kruidenboter en bak ze 15 minuten bij 180 °C in de oven.

Oh, die verleidelijke geur uit de oven zegt al genoeg! Als je nu toevallig een overdekt balkon of terras hebt (of die van de buren!), kun je toch al aardig in de buurt komen van dat gezellige middagje barbecuen. Biertje erbij en het is zo goed als compleet. Alleen dat zonnetje erbij verzinnen wordt nog lastig... een UV-lamp misschien?! Proost!

Reacties

Ook interessant