Maak van iedereen een bloemkoolfan: Deze Bloemkoolnuggets met Kaas zorgen voor brede grijnzen

Al zo ongeveer sinds de oerknal is het een lastige taak om kinderen te enthousiasmeren voor groente. En helemaal bijzonder lastig wordt het als ze het woord "kool" horen. Dan halen de kleine rakkers direct hun neus op en weigeren zich aan het voedsel te wagen. Hier de perfecte methode om deze enigszins impopulaire, maar oh zo gezonde groente op tafel - en in de maagjes - te krijgen.

Je hebt nodig:

  • 1 bloemkool
  • 2 kopjes paneermeel
  • ½ kopje Parmezaanse kaas
  • ½ kopje cheddarkaas
  • 1½ kopje bloem
  • 2 eieren
  • Olijfolie
  • Peterselie voor de garnering

Zo maak je het:

  1. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes.
  2. Mix de paneermeel, de Parmezaanse kaas en de cheddar in een kom.
  3. Wentel de bloemkool door de bloem, het ei en de paneermix.
  4. Verdeel de bloemkoolnuggets over de bakplaat en sprenkel er olijfolie overheen.
  5. Bak 30 minuten bij 220 °C in de oven. Haal uit de oven en garneer met peterselie.
  6. Klaar is het perfecte fingerfood voor groot en klein!

Bekijk nog eens de video:

Deze krokante nuggets zijn zo lekker dat iedereen ze zal kunnen waarderen. Groot of klein, iedereen graait graag naar deze happen!

Reacties

Ook interessant