Krijg jouw kids ook aan de groenten: lekkere Bloemkoolsnacks met Kaas

Of het nu is als garnering, als gratin of zelfs als pizza: bloemkool is erg veelzijdig – en laat ook telkens weer van zich overtuigen. Maar werkt het ook als snack? Uiteraard! Dat hangt puur van de juiste bereiding af. Met dit recept kan een kind de was doen.

Je hebt nodig:

  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • 1/2 tl oregano
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • 400 gr. geraspte mozzarella
  • 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • verse, fijngehakte peterselie als garnering

Zo maak je ze:

  1. Meteen aan het begin is het even zwoegen, want de volledige bloemkool moet worden geraspt.
  2. Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar, maar van de mozzarella slechts 100 gram, en breng op smaak met zout en peper. Mix de ingrediënten door elkaar en leg op de bakplaat. Druk het mengsel met je handen plat en bak 25 minuten in de oven bij 170 °C.
  3. Na het bakken strooi je de overige 300 gram mozzarella over de bloemkoolkoek. Dan strooi je er nog één keer peper overheen en schuif je het geheel nog 10 minuten de oven in bij dezelfde temperatuur.

Om te serveren snijd je deze culinaire kunstwerkjes in kleine porties, die je met wat verse peterselie afmaakt. Bovendien mag een smakelijke dip bij deze kaassnack niet ontbreken. Ketchup werkt daar bijvoorbeeld al heel goed bij.

Reacties

Ook interessant