V.S. + Mexico = Burgerburrito met Friet

De burger is voor de Amerikanen uit de V.S. wat de burrito is voor de Mexicanen. Beide zijn erg smakelijk en internationaal ook erg populair. En zoals wel eens voorkomt, stel je op een dag opeens vast dat die twee gerechten eigenlijk ook erg goed bij elkaar zouden passen. Zo gezegd, zo gedaan, zo geproefd: Hier het heerlijke resultaat van deze nieuwe combinatie!

Je hebt nodig (voor 1 portie):

  • 150 gr. rundergehakt
  • Zout en peper
  • 2 plakken cheddar
  • 1 tortilla
  • 1 el ketchup
  • 100 gr. gebakken friet
  • 50 gr. sla, gehakt
  • 25 gr. fijngehakte ui
  • 2 schijven tomaat
  • 2 reepjes bacon, knapperig gebakken

Zo maak je het:

  1. Breng het gehakt met zout en peper op smaak, vorm het met je handen tot een burger en bak aan beide kanten bruin. Na het omkeren van de burger beleg je het met de 2 plakken cheddar. Terwijl het vlees ligt te garen, smelten de plakken kaas.
  2. Bestrijk de tortilla met ketchup. Houd de randen vrij, zodat de tortilla later goed opgevouwen kan worden. Leg de friet op de ketchup en plaats de gebakken burger daarnaast. Strooi de sla erbovenop en voeg dan de ui en tomaat toe. Tot slot maak je het af met de reepjes bacon. Nu vouw je de burrito op tot een net pakketje.

Wat heeft ons eerder toch tegengehouden om een burger in een tortilla te wikkelen? Of het nu is omdat je even geen inspiratie hebt of gewoon even geen zin in een nieuw culinair avontuur: vaak krijg je met het combineren van twee bekende gerechten een hele verrassende smaakcombinatie. Sommige gerechten wachten er gewoon op om samen te worden gevoegd. Wat is jouw volgende experiment?

Reacties

Ook interessant