Italiaanse tevredenheid ontmoet Franse decadentie: Carbonarakrans met Camembert

De Italiaanse saus Carbonara heeft zijn naam oorspronkelijk te danken aan de houtskoolbranders in Lazio die het gerecht vroeger op hun werkdag in de pauze aten. Het gerecht wordt dan ook traditioneel met goedkope ingrediënten gemaakt. Camembert, daarentegen, mag dan wel door een eenvoudige kaasboerin zijn ontwikkeld, het werd uiteindelijk door Keizer Napoleon III  geproefd en beroemd gemaakt in heel Frankrijk en internationaal. Combineer deze twee klassiekers in een krans en je hebt een culinaire kroon waar je u tegen zegt. Dit koninklijke duo kun je als volgt bereiden...

Je hebt nodig:

  • 1 camembert
  • 250 gr. spaghetti
  • 200 gr. bacon (of pancetta)
  • 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • Kerstomaatjes
  • Verse basilicum

Zo maak je het:

  1. Snijd de bovenlaag van de camembert af en leg het weer terug op zijn plek. Plaats de kaas in het midden van een springvorm.
  2. Kook de spaghetti "al dente" (= beetgaar) in zout water en giet af. Snijd de bacon (of pancetta) in kleine stukjes en bak bruin in een pan. Vermeng in een grote mengkom de pasta, bacon, Parmezaanse kaas en eieren door elkaar tot alle ingrediënten goed door de pasta verdeeld zijn.
  3. Verdeel de pasta gelijkmatige om de camembert heen en bak 15 minuten in de oven bij 210 °C. Garneer met kerstomaatjes en snippers verse basilicum.

Nadat deze kroon is opgediend, snijd je hapjes uit de pastakrans en doop je deze in de zachte camembert. Wat een genot! Waarom hebben we hier niet eerder aan gedacht...?!

Reacties

Ook interessant