Wit met rode stippen: Champignons à la Caprese

De lente is eindelijk aangebroken en dat betekent: steeds vaker terrasjes in de zon, picknicken in het park en voor je het weet zonnen op strand! Hoera! Des te warmer het wordt, des te lichter we gaan eten. Salades maken voorzichtig weer hun comeback in ons dieet en daar hoort ook standaard de "Insalata Caprese" bij: die heerlijke, frisse combinatie van mozzarella, tomaat, basilicum en olijfolie. Mocht je het in de overgangsperiode naar het warmere weer nog een beetje te koud vinden voor salade, maar al wel in de stemming willen komen, dan hebben we hier de perfecte tussenoplossing voor je!

Je hebt nodig (voor 6 porties):

  • 6 bruine champignons
  • 2 tl gesmolten boter
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • 2 bollen mozzarella, in dikke plakken gesneden
  • 100 gr. kerstomaatjes, in plakjes gesneden
  • Balsamicoazijn
  • Verse basilicum

Zo maak je ze:

  1. Was de champignons, snijd de steeltjes af en hol ze uit.
  2. Meng de boter met de knoflook en bestrijk de buitenkant van de champignons hiermee. Breng tevens op smaak met peper en zout.
  3. Draai de champignons om en vul ze met een dikke plak mozzarella en een paar plakjes tomaat. Dan bak je ze 12 minuten in de oven bij 180 °C.

Voor het serveren doe je er nog een scheut balsamicoazijn overheen en maak je het af met een paar fijngehakte blaadjes basilicum. Een slecht geweten kun je van deze lichte lekkernij toch niet krijgen. Ik pak er in elk geval alvast nog ééntje extra!

Reacties

Ook interessant