Tijdloze snackhit: Chocoladepizza

Zelfs de moeilijkste eters onder de kinderen zijn het er wel over eens: pizza is geweldig! Het is zo'n beetje het enige eten dat over het algemeen wel universele goedkeuring krijgt. Of is er wellicht een vergelijkbare kampioen te bedenken? Spinazie: nee. Broccoli: meh. Lever: getsie!

Maar als pizza dan mogelijk toch een concurrent heeft voor de "Door Iedereen Geliefd"-award, is het wellicht deze zoete kandidaat. Of het nu puur, melk of wit is, deze zoetigheid is gesmolten, zacht, geschaafd of in stukjes een heerlijk genot. Ja, je raadt het al: chocolade, natuurlijk! Pizza loopt misschien nog een klein beetje voor, maar zoals met alle grote concurrenten: je bent nog het sterkst als je gewoon fuseert ;-).

Je hebt nodig:

Voor de deegbodem:

  • 450 gr. bloem
  • 2 el cacao
  • 7 gr. droge gist
  • 1 tl zout
  • 3 el plantaardige olie
  • 250 ml warm water

Voor de saus:

  • 200 gr. pure chocolade, fijngehakt
  • 200 ml room

Voor de toppings:

  • 50 gr. witte chocolade
  • 50 gr. pure chocoladestukjes
  • 50 gr. schaafsel van melkchocolade

Zo maak je het:

  1. Combineer alle ingrediënten voor het deeg in een grote mengkom en kneed tot een glad deeg, dat je tot een bal oprolt. Laat het een uur rijzen. Rol het deeg uit totdat het ongeveer 1 cm dik is en snijd er met een mes langs de rand van een bord een cirkel uit. Bak 10 minuten bij 160 °C in de oven.
  2. Om de "pizzasaus" te maken, smelt je de fijngehakte chocolade met de room boven een waterbad en roer je totdat het een glad mengsel is. Dan verdeel je de saus over het versgebakken "pizzadeeg".
  3. Nu decoreer je de pizza met een verscheidenheid aan blokjes, stukjes en schaafsel van chocolade. Snijd met een pizzasnijder aan en spring dan maar gauw aan de kant!

Onze suggestie: serveer deze traktatie als afsluiter bij je volgende pizzafeestje. Vergeet niet ons ook een uitnodiging to sturen!

Reacties

Ook interessant