Gevaarlijk lekker: Spaanse churros met karamelpasta

Wie kan die krokante, goudbruine, met suiker bedekte churros nu weerstaan? In Spanje worden ze traditioneel op nieuwjaarsdag gegeten. Maar als je eenmaal weet hoe je deze zoete lekkernijen maakt (met "dulce de leche" nog wel! ), vind je opeens steeds meer redenen om iets nieuws te vieren.

Je hebt nodig (voor 3 mensen):

  • 250 ml water
  • 120 ml melk
  • 120 gr. gezeefde bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl olie
  • 2 el suiker
  • 1 blik gezoete, gecondenseerde melk

Zo maak je ze:

Giet eerst het water, het melk, de olie en het zout in een pan en breng aan de kook. 

Eenmaal aan de kook, voeg er de bloem aan toe. 

Mix all ingrediënten samen (met een mixer of een spatel) en laat afkoelen.

Hevel de mix over in een spuitzak met een stervormige spuitmond en knijp de churros op bakpapier uit. De churros zouden ongeveer 10 cm lang moeten zijn. 

Frituur voorzichtig goudbruin in een pot met kokende olie.

Rol daarna de churros in wat suiker!

Doe het blik gecondenseerde melk in een pan met kokend water.

Na twee uur, haal je het blik van het vuur en laat je het afkoelen voordat je het opent. Zoals je kunt zien, is de melk qua kleur en consistentie veranderd.

Prik met een rietje een gat in één uiteinde van de churros. 

Met een tweede spuitzak knijp je vervolgens de dulce de leche in de churros. Geen probleem als het over de rand heen morst! 

Serveer de overgebleven dulce de leche in een schaaltje als dipsaus. 

Wie had gedacht dat zoiets heerlijks zo makkelijk te maken zou zijn? Het is tijd om van elke dag een speciale aangelegenheid te maken. Geniet ervan!

Reacties

Ook interessant