Weg met de vierkante sandwich: Club Sandwich in een Rol

Als je verschillende ingrediënten op een boterham op elkaar stapelt, wordt het al gauw een betere, rijkere versie van de standaard sandwich. Een waar genot voor zowel de ogen als de mond is de bekendste vertegenwoordiger van de sandwich-wereld: de club sandwich met kip, spek en mayonaise. Wie het water al in de mond loopt bij de gedachte aan deze ingrediënten, kan zich meteen wagen aan het volgende recept.

Je hebt nodig:

  • 9 sneetjes witbrood
  • 3 el mayonaise
  • 1 gaar gemaakte kipfilet, in stukjes
  • 3 plakjes gekookte ham
  • 3 plakjes cheddar
  • 4 plakjes bacon
  • 2 el mosterd
  • plantaardige olie

Zo maak je het:

  1. Snijd de korstjes van de sneetjes witbrood af en leg ze in een vierkant van drie bij drie sneetjes op een rij op huishoudfolie. De sneetjes overlappen een beetje. Rol ze voorzichtig met een deegroller plat.
  2. Bestrijk het broodvierkant met de mayonaise. Op de onderste rand (een vierde van onder) verspreid je de kipfilet. Op de rand daarboven, maar een beetje overlappend, leg je de plakjes ham in de lengte, waarop je vervolgens eerst de plakjes cheddar en daarna de bacon er overheen legt. Nu verspreid je de mosterd over het belegde oppervlak.
  3. Dan zijn we al bij de beslissende stap beland, waarbij je het brood strak oprolt. Daarbij kun je goed gebruikmaken van de huishoudfolie.
  4. Haal de rol uit de folie en snijd het doormidden. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de rolhelften totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn.

Nu aan jou de keus: je kunt de rol samen met één ander persoon wegwerken of de sandwich in meerdere kleine porties verdelen - perfect geschikt voor een tussendoortje bij lekkere trek!

Reacties

Ook interessant