Het gouden omhulsel bevat een smaakvolle schat: Corndogs met Friet

In Nederland komen de Amerikaanse snacks "corndogs" – hotdogs met een laagje maismeeldeeg waar ze in worden gefrituurd – nog niet super veel voor. Jammer eigenlijk, want het zusje van de hotdog staat voor een echte lekkernij, die ook nog eens gemakkelijk mee te nemen is. Bovendien blijven je handen schoon, aangezien het op een stokje zit. Wij gaan vandaag nog een stapje verder en combineren het met een ingrediënt dat er perfect bij past: friet!

Je hebt nodig (voor 6 porties):

  • 350 gr. friet
  • 75 gr. maïzena
  • 100 gr. tarwebloem
  • 2 tl suiker
  • 3 eieren
  • 120 ml melk
  • 3 knakworstjes

Zo maak je ze:

  1. Snijd het friet in korte stukjes.
  2. Mix de maïzena, tarwebloem en suiker door elkaar. Voeg daar eieren en melk aan toe en roer de ingrediënten tot een glad beslag.
  3. Verdeel de frietstukjes over een bakplaat of groot bord. Halveer de knakworsten en steek er een satéprikker in. Nu doop je het worstje in het beslag en wentelt het vervolgens door de frietstukjes. Druk ten slotte de stukjes friet met je handen nog iets steviger in het beslag.
  4. Nu hoef je de worstjes op een stokje alleen nog in de hete olie te frituren en wachten tot ze goudbruin zijn.

Het enige wat nog mist, zijn een paar lekkere dips: zelfgemaakt of uit een tube. Corndogs zijn ook perfecte feesthapjes, die gasten makkelijk zonder bestek kunnen eten. Verras je gasten eens met deze nieuwe snack!

Reacties

Ook interessant