Alom geliefd voedsel met een bijzondere twist: Culinaire Rösti's

Misschien ken je ze wel als verwerkte lekkernij uit de diepvries, als huisgemaakt bijgerecht in een restaurant of als "hash browns" bij een English Breakfast. Hoe je dit van oorsprong Zwitsers voedsel ook kent, deze variant heb je vast en zeker nog niet uitgeprobeerd. Zelfgemaakt zijn rösti's nog het allerlekkerst en met deze bijzondere bereiding ontdek je hoe het is om ze helemaal zelf tevoorschijn te toveren. Eén hap en je vergeet pardoes de rest van de maaltijd! Meer heb je toch ook niet nodig?!

Je hebt nodig (voor 6 porties):

  • 4 middelgrote aardappels
  • 30 gr. gesmolten boter
  • 120 gr. geraspte cheddar
  • 10 gr. fijngehakte bieslook
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl oregano
  • Zout en peper

Zo maak je ze:

  1. Rasp de aardappels en dompel ze onder in ijswater. Kneed de aardappelsnippers eenmaal goed door en laat ze dan 10 minuten in het water weken om het zetmeel uit te wassen. Daardoor worden de rösti's later echt mooi krokant.
  2. Giet na het waterbad het water af en druk de aardappels goed uit. Voeg alle overige ingrediënten toe aan de kom en meng alles door elkaar.
  3. Vorm het deeg met je handen tot ovalen schijven en leg ze op de bakplaat. Bak ze 20 minuten bij 200 °C in de oven.

Deze lekkernij is voortreffelijk te combineren met hartige en frisse dips, zoals zure room, ketchup en kruidenroomkaas. Je kunt ze ook met verse tomaten en schijfjes mozzarella beleggen. Je zult zien: aardappelrösti's kunnen ook best heel culinair zijn.

Reacties

Ook interessant