Het perfecte alternatief voor tiramisu: de luchtige Dessertlasagne met Chocolade

Er bestaat geen twijfel over; tiramisu is heerlijk. Vooral als je het volgens traditioneel recept maakt, compleet met koffie en verse mascarpone. Maar aangezien het tegenwoordig vaak met likeur wordt klaargemaakt en natuurlijk cafeïne bevat, is het niet echt geschikt voor kinderen.

Wat nu? Een gekoeld, gelaagd toetje van room, koekjes en chocolade waar elk gezinslid gek op zal zijn! 

Je hebt nodig:

  • 1 pakje chocoladebiscuitjes
  • 500 ml room
  • 150 gr. suiker
  • 450 gr. roomkaas
  • 1/2 tl zout
  • 810 ml melk
  • 170 gr. puddingpoeder
  • 2 - 3 el cacao

Zo maak je het:

  1. Klop de room op met 2 el suiker tot er stijve pieken ontstaan.
  2. Gebruik een elektrische mixer om de roomkaas, het zout, 60 ml melk en de rest van de suiker door elkaar te mengen. Spatel voorzichtig de room er doorheen. 
  3. Mix de rest van de melk met de puddingpoeder tot het een romig mengsel is.
  4. Maak een gelijkmatige laag van biscuitjes onderin de ovenschaal en schep er met een lepel een laag van het roommengsel overheen. Bedek die laag weer voorzichtig met een dunne laag chocoladepudding.
  5. Herhaal twee keer, maar de laatste keer laat je de pudding achterwege.
  6. Strooi over de bovenkant cacaopoeder en snijd in gelijke stukken aan. 
  7. Geniet ervan!

Bekijk hier het hele proces:

Als je voor het serveren met je handen van dit dessert kunt afblijven, dan verdien je sowieso een tweede stuk. Bewaar uit het zicht van de kinderen, anders verdwijnt het voordat je "dessertlasagne" kunt zeggen. Dus tijd om je elektrische mixer en ovenschaal uit de kast te halen en aan de slag te gaan! 

Reacties

Ook interessant