Driewerf hoera voor het Driekazenbrood!

Het weekend is weer aangebroken en dat betekent: tijd voor ontspanning! Na een drukke week op je werk, onderweg of rondom het huis is er eindelijk tijd om die nieuwe film of serie te zien waar je de hele week al naar uitkijkt, of een gezellige borrel te doen met vrienden. Film gereed of muziekje op, wijntje erbij... en dan natuurlijk een lekker Frans kaasje om de avond te beginnen. Maar wat dacht je van een upgrade? Zie hier de ultieme weekendsnack in stijl.

Je hebt nodig:

  • 1 brood
  • 200 gr. camembert
  • 200 gr. raclettekaas
  • 200 gr. roodschimmelkaas
  • 1 fijngehakte ui, gebakken
  • 1 el rozemarijn
  • 100 gr. baconstukjes, gebakken
  • 100 ml olijfolie
  • 50 gr. fijngehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

  1. Snijd drie rechthoeken in het brood en hol deze uit. Het brood dat je eruit hebt gesneden snijd je in smalle reepjes en leg je aan de kant.
  2. Snijd de drie kaassoorten in plakken. Leg nu in elke kuil in het brood een plak van één kaassoort. Bij de raclettekaas voeg je daar een laag gebakken ui aan toe. De roodschimmelkaas maak je af met verse rozemarijn. Op de camembert strooi je de baconstukjes. Nu leg je op deze ingrediënten weer een plak van de kaassoort in kwestie, daarna weer een laagje van de ui, rozemarijn of bacon, en zo verder totdat je bovenaan het brood bent uitgekomen.
  3. Nu meng je in een schone kom de olijfolie met de peterselie, knoflook en Parmezaanse kaas door elkaar.
  4. Plaats het gevulde brood op een bakplaat en leg daarnaast de broodreepjes, waar je het oliemengsel overheen verspreidt. Nu bak je het brood 30 minuten in de oven bij 160 °C.

Wat er dan heet en dampend uit de oven komt is een genot voor oog, neus en mond! De broodreepjes zijn er om in de gesmolten kaas te dompelen en zodra die op zijn kun je gerust je vingers gebruiken - óf het brood gewoon in dikke sneden verdelen, natuurlijk. Bon appétit!

Reacties

Ook interessant