Lente in een schaal: Frisse Bloemkoolsalade

Voor iedereen voor wie salade nooit helemaal genoeg is, want "er is zo weinig aan" en "je gaat er gewoon niet vol van zitten", kan het volgende recept een uitkomst bieden. Met eieren en een romige honing-mosterddressing heeft de salade substantie, zonder dat het te heftig wordt. Zo ligt het niet zwaar op de maag, maar heb je er toch genoeg aan. Bovendien verbreedt het weer eens je culinaire horizon, aangezien een salade met bloemkool ook niet per sé zo alledaags is.

Je hebt nodig (voor 3 porties):

Voor de salade:

  • 1 bloemkool
  • Zout en peper
  • 3 el olijfolie
  • 3 hardgekookte eieren
  • 150 gr. bleekselderij, in blokjes
  • 1 rode ui, in blokjes

Voor de dressing:

  • 200 gr. yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 2 el dille, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 3 el olijfolie
  • Sap van een halve citroen

Zo maak je het:

Snijd de bloemkoolroosjes van de stronk af en hak ze in kleine stukken.

Leg de stukjes op een bakplaat, breng op smaak met zout en peper en sprenkel er olijfolie overheen. Hussel de roosjes eenmaal goed door en bak ze nu 15 minuten in de oven bij 200 °C.

Snijd de eieren in stukjes en doe ze met de gebakken bloemkool, de selderij en de uien in een grote schaal.

Nu is de dressing aan de beurt: Meng alle ingrediënten daarvoor in een aparte kom tot een romig geheel.

Giet dan de dressing over de salade heen en meng het geheel nu tot slot nog een keer goed door elkaar.

Het recept voor de dressing kun je altijd bij de hand houden, want deze past ook goed bij andere soorten salade. Wie van bloemkool maar geen genoeg kan krijgen, kan er ook iets vullenders mee bereiden zoals lekkere nuggets of met een laagje bacon-gehakt.

Reacties

Ook interessant