Deze Fruitige Chocoflappen staan binnen een mum van tijd op tafel

De lente is officieel aangebroken, maar de winter staat nog vers in ons geheugen gegrift. De kou zeggen we waarschijnlijk zonder spijt gedag en zodra de regen verdwijnt zullen we er ook niet heel rouwig om zijn. Helaas dat het einde van de winter ook het einde betekent van knusse winterdingen, zoals oliebollenkraampjes, glühwein en appelflappen... Of hoeft dat wellicht niet? Met dit recept kun je de standaard appelflap eens updaten naar het lenteseizoen met fruit en chocolade. Zo makkelijk te maken en minstens net zo lekker!

Je hebt nodig:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 el Nutella
  • 2 el chocoladeschaafsel
  • 1 banaan
  • 4 aardbeien
  • 1 el amandelschaafsel
  • eiwit van 1 ei
  • Chocoladesaus en poedersuiker om te versieren

Zo maak je ze:

  1. Deel het bladerdeeg in vieren en snijd ze dan diagonaal doormidden om er driehoeken van te maken.
  2. Leg de flappen in een cirkel op de bakplaat, waarbij de de lange hoeken naar buiten wijzen en de flappen aan de binnencirkel elkaar overlappen.
  3. Bestrijk de flappen met Nutella en strooi er dan chocoladeschaafsel overheen.
  4. Snijd de bananen en aardbeien in plakjes en verdeel ze over de flappen. Maak af met amandelschaafsel.
  5. Vouw de buitenste hoeken van de flappen naar binnen, zodat ze in het midden samenkomen, en druk een beetje aan.
  6. Bestrijk deze deegbloem met eiwit. En bak 25 minuten in de oven bij 180° C.
  7. Versier met chocoladesaus en poedersuiker en snijd in flappen.

Bekijk hier de video:

Aardbeien en chocolade zijn al een fantastische combinatie. Omhul alles met bladerdeeg en je hebt echt iets onweerstaanbaars. Dus: maken en genieten maar!

Reacties

Ook interessant