Zacht van binnen, krokant van buiten: Gefrituurde Mimosa-eieren

Wellicht heb je na het traditionele eierfestijn met Pasen afgelopen weekend het ei weer helemaal herontdekt. Wij in elk geval wel! Eieren zijn ontzettend veelzijdig, maar er is één bereidingsvorm die zowel klassiek is als een gegarandeerde hit bij elke gelegenheid. Dat is het ouderwets lekkere gevulde eitje - ook wel bekend als mimosa-ei. Om deze gouwe ouwe om te toveren tot hedendaags genot, hebben we vandaag een bijzonder recept voor je. Naast de gebruikelijke stukjes worst, stukjes kaas, bitterballen en komkommer met dip serveer jij op je volgende borrel of receptie deze smakelijke eierhapjes.

Je hebt nodig (voor 6 porties):

  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • Zout en peper
  • 50 gr. bloem
  • 100 gr. paneermeel
  • Olie voor het frituren

Zo maak je ze:

  1. Kook drie eieren hard, halveer ze in de lengte en haal er het eigeel uit.
  2. Doe het harde eigeel van de drie eieren in een kom en prak dit met mayonaise, ketchup en mosterd tot een crème, die je met zout en peper op smaak brengt.
  3. Nu paneer je de eierhelften zonder dooier op de gewoonlijke manier: eerst door de bloem, dan door het opgeklopte (vierde) ei en dan door de paneermeel wentelen. Frituur vervolgens de eierhelften.
  4. Tot slot vul je de kuiltjes van deze goudbruine eierhelften met de crème. Met een spuitzak met stervormige tuit maak je hier ook nog iets decoratiefs van.

Wat een ongewone, maar super smakelijke combinatie is dit toch! Een zacht eitje met een krokante korst, afgemaakt met een overheerlijke vulling. Wie wil dat nu níet proberen?!

Reacties

Ook interessant