Gehaktbrood met een twist: gevuld met ham, kaas en ei

Mama's gehaktbrood was altijd het allerlekkerst. Precies, de nadruk ligt op "was"! Want dit recept overtreft het oude, vertrouwde gerecht. Welke versie of vullingen je tot nu toe ook gewend was: de volgende variant wint het qua smaak en vernieuwing.

Je hebt nodig:

  • 700 gr. gehakt
  • 100 gr. uien in blokjes
  • 100 gr. paneermeel
  • 4 eieren
  • 2 teentje knoflook, fijngemaakt
  • Zout en peper
  • 120 gr. bacon
  • 200 gr. roomkaas
  • 100 gr. plakjes kaas (zoals Gouda, Emmentaler, etc.)

Zo maak je het:

Mix het gehakt, de uitjes, het paneermeel, 1 ei, de teentjes knoflook en wat zout en peper in een grote kom.

Druk de hele gehaktmix in een cake- of broodvorm. Maak daarbij ook een grote geul in het midden.

Bedek de geul eerst met bacon, inclusief de wanden, en schep daar de roomkaas overheen.

Bedek de roomkaas met plakjes kaas en tik er drie eieren in open.

Bak het gehaktbrood dan 60 minuten in de oven bij 180 °C en hij is klaar om te serveren.

Met dit rijke en machtige gehaktbrood is het hele gezin goed verzorgd. Kijk niet gek op als er meteen om een tweede stukje wordt gevraagd. De vulling is immers zo verleidelijk!

Reacties

Ook interessant