Het klinkt bijna gezond: de Gelaagde Hotdogsalade

Heb jij dat ook wel eens? Je hebt net een hotdog weggewerkt. In je schoot liggen kruimels, je hebt ketchup om je mondhoeken en de gebakken uitjes zitten nog tussen je tanden. Toch voelt het alsof je nog helemaal niets hebt gehad. Drie happen en dat ding is zo verdwenen – als een schip in de Bermudadriehoek. In plaats van de klassieke hotdog kun je ook een keer deze salade proberen. Je maakt gewoon een grote kom, schept op totdat je echt genoeg hebt gehad en het is nog een salade ook! Klinkt toch bijna gezond...

Je hebt nodig:

  • 5 hotdogbroodjes
  • 1 ijsbergsla
  • 100 gr. mosterd
  • 300 gr. knakworstjes
  • 200 ml ketchup
  • 200 gr. augurken
  • 200 gr. geraspte kaas
  • 75 gr. gebakken uitjes

Zo maak je het:

  1. Rooster de gehalveerde hotdogbroodjes en snijd ze in blokjes. Verdeel de helft ervan over de bodem van een grote schaal. 
  2. Nu leg je de ingrediënten in de kom in laagjes op elkaar met de volgende volgorde: de helft van de gesneden ijsbergsla, mosterd, gesneden knakworstjes, ketchup, plakjes augurk, de overgebleven helft van de ijsbergsla, de tweede helft van het geroosterde brood, de kaas en de gebakken uitjes.

Het beste is om de salade direct na het bereiden te serveren, zodat het brood niet zompig wordt. Met een kommetje salade is het veel makkelijker voorkomen dat je morst en kun je lekker de hoeveelheid nemen die je op dat moment nodig hebt. Leuk voor bij een barbecue of een Amerikaans feestje!

Reacties

Ook interessant