Strak opgerold en romig gevuld: dat is de Gerolde Kip met Parmaham

Dankzij de welbekende kip cordon bleu is het tegenwoordig helemaal prima en normaal om kip met ham en kaas te serveren. Sterker nog: het is zelfs redelijk standaard geworden in de Nederlandse keuken. Misschien ook wel logisch, aangezien het natuurlijk heel goed past bij de geijkte Hollandse Pot met aardappels, groente en vlees. Maar soms zijn we die gepaneerde schnitzels ook wel weer een keertje zat. Hier een elegant alternatief.

Je hebt nodig (voor 4 porties):

  • 4 kipfilets
  • 30 gr. roomkaas
  • 40 gr. blokjes cheddar
  • 2 el jalapeño's, in ringen gesneden
  • 8 plakjes Parmaham

Zo maak je het:

Snijd de kipfilets zo doormidden dat je ze kan openvouwen. Leg een stuk bakpapier over de opengeklapte kipfilet heen en sla het vlees dan met een pan plat.

In een kleine kom prak je de roomkaas, cheddar en jalapeño's tot een crème.

Leg de crème dan in een dunne sliert op de geplette kipfilet.

Rol de filet strak op en rol er dan nog twee plakjes Parmaham omheen.

Leg de kiprollen op de bakplaat en schuif 30 minuten in de oven bij 180 °C.

Je kunt de gerolde kip ook met een dip serveren. Rokerige barbecuesaus zou er bijvoorbeeld perfect bij passen. Als je graag het risico neemt en je houdt van pittig eten, dan kun je in plaats van jalapeño's ook verse, fijngehakte chilipepers in de kaascrème gebruiken – maar wees voorzichtig met de dosering. Je kunt de rollen zelfs in kleine porties snijden en als hapjes opdienen. Eet smakelijk!

Reacties

Ook interessant