Simpel en verrukkelijk: Gevlochten Zalmrol

Of het nu als voorgerechtje of als hoofdgerecht wordt geserveerd, deze gevlochten zalmrol is gegarandeerd het hoogtepunt van elke avond. 

Je hebt nodig:

  • 150 gr. ricotta
  • 15 gr. dille
  • 50 ml room
  • pizzadeeg
  • 120 gr. gerookte zalm

Zo maak je het:

Doe de ricotta, dille en room samen in een kom en meng door elkaar. 

Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Verspreid de dille-roommix gelijkmatig over het deeg.  

Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en verdeel gelijkmatig over de roommix. 

Rol nu het deeg op en snijd in de lengte zodat je twee grote, lange stukken hebt.

Draai de stukken in een vlecht en maak de eindjes stevig aan elkaar vast. 

Bak 30 minuten at 180 °C. 

Het beste aan dit recept (naast de mooie presentatie) is dat er ruimte is om te experimenteren. Probeer de ricotta eens met roomkaas te vervangen, of de zalm met ham. Geniet ervan!

Reacties

Ook interessant