Het gaat om het binnenste: met kaas Gevulde Aardappelwafels

Het geldt niet alleen voor de zoektocht naar een partner dat je oog moet hebben voor het innerlijke: ook bij het eten kan dit een beslissende factor zijn. Misschien zien de aardappelwafels er van de buitenkant niet zo heel bijzonder uit. Maar zodra je ze doormidden snijdt en bij de hartige vulling aankomt, heeft deze wafel ineens ontzettend veel sjans. Ook al kun je de wafel geen ring omdoen, je zult haar op zeer intieme wijze leren kennen. Je laat per slot van rekening niet zomaar aan iedereen je binnenste zien.

Je hebt nodig (voor 4 porties):

  • 400 gr. aardappels
  • 8 plakjes bacon
  • 125 gr. bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 170 ml melk
  • 20 gr. fijngehakte bieslook
  • 2 el gesmolten boter
  • 4 plakjes kaas

Zo maak je ze:

  1. Schil en hak de aardappels in stukken. Kook ze ongeveer 15 minuten in water.
  2. Bak het bacon in een koekenpan tot ze bruin en knapperig zijn.
  3. Prak de gekookte aardappels met een vork en meng er vervolgens de bloem, bakpoeder, ei, melk en bieslook doorheen. Nu heb je het wafelbeslag.
  4. Vet het wafelijzer met boter in en verspreid er een beetje deeg overheen. Leg daar een plak kaas en twee plakjes bacon overheen en bedek deze vulling dan weer met een laag aardappelbeslag. Tot slot bak je de wafel.

Voor een vegetarische variant van deze wafel laat je gewoon het bacon weg; dan bespaar je jezelf ook nog eens wat tijd en afwas. Als je van de Mediterrane keuken houdt, kruid je de wafels met rozemarijn en oregano in plaats van bieslook. Dan kies je voor de kaasvulling wellicht voor Parmezaan.

Reacties

Ook interessant