Voor chocoladefans een klein feestje: Gevulde Kokosbrownies met extra koffiekick

Zoals bij de meeste dingen in het leven geldt ook bij lekkernijen met kokos de oude, vertrouwde vuistregel: de dosis maakt het gif. En voor wie een kingsize reep "Bounty" een beetje teveel van het kleverige, zoete exotische goedje is, komt het volgende bakidee goed van pas. Want bij deze kokosbrownies klopt de verhouding tussen chocoladedeeg en kokosvulling gewoon perfect. En het vleugje koffie zorgt voor die extra kick.

Je hebt nodig:

  • 170 gr. boter
  • 220 gr. chocolade
  • 1 gr. gemalen koffie
  • 100 gr. suiker
  • 3 eieren
  • 5 gr. vanille
  • 2 gr. zout
  • 8 gr. cacaopoeder
  • 95 gr. bloem
  • 200 gr. kokosvlokken
  • 340 gr. gecondenseerde melk
  • 100 gr. slagroom

Zo maak je ze:

  1. Smelt de boter en 100 gr. chocolade samen in een waterbad.
  2. Roer de gemalen koffie en 100 gr. suiker door dit mengsel heen.
  3. Haal uit het waterbad en meng er drie eieren één voor één doorheen.
  4. Voeg vanille, zout en cacaopoeder aan het mengsel toe. Roer dan de bloem erdoorheen.
  5. Giet dan het beslag in een met bakpapier bedekte brownievorm. Bak 30-35 minuten bij 180 °C in de oven.
  6. Doe de kokosvlokken in een kom en roer er de gecondenseerde melk doorheen.
  7. In een aparte kom meng je 120 gr. chocolade door de slagroom heen en verhit je het mengsel 1 minuut in de magnetron.
  8. Giet de kokoscrème over de gebakken brownies heen en maak daarna af met een laag van de gesmolten chocolade.
  9. Zet 1 uur in de koelkast.
  10. Haal uit de bakvorm en snijd voor het opdienen in stukken.

Hier kun je de video van het recept bekijken:

Niet alleen kokosfans zullen deze brownies een staande ovatie willen geven. Ook alle anderen, die hiervoor bij de vrucht van de palmboom eigenlijk alleen aan vette deurmatten dachten, zullen helemaal om zijn. Gewoon proberen dus - je zult versteld staan!

Reacties

Ook interessant