Deze Gevulde Nutella-donuts vormen een grote O - net als je mond na de eerste hemelse hap

In alle kleuren van de regenboog, met vrolijke spikkels en tientallen verschillende vullingen begroeten de donuts je als je de bakker (of wellicht een Dunkin' Donuts-filiaal) nonchalant voorbij slentert. De verleiding is groot om er gewoon eentje van elk soort mee te nemen. Maar het is helemaal niet zo moeilijk om zelf je eigen donuts tevoorschijn te toveren. En die doen totaal niet onder voor de kransjes uit de winkel.

Je hebt nodig:

  • 355 gr. boter
  • 200 gr. bloem
  • 4 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 50 gr. suiker
  • 1 el maïzena
  • 250 ml melk
  • 1 el zout
  • 1 el vanille-extract
  • 3 el Nutella
  • fijngehakte hazelnoten

Zo maak je ze:

  1. Smelt 115 gr. boter in een pan en roer er de bloem en de eieren doorheen.
  2. Schep het deeg in een spuitzak en spuit donutvormen op een bedekte bakplaat. Bak 10 minuten in de oven bij 180 °C.
  3. Om de Nutella-créme te maken, verhit je de suiker en de eierdooiers in een steelpannetje. Roer de maïzena erdoorheen en voeg dan de melk, de zout, 240 gr. boter en het vanille-extract toe en meng goed door elkaar. Meng als laatste de Nutella erdoorheen.
  4. Steek in elke donut drie gaten en vul de gaten met een spuitzak met de Nutella-crème.
  5. Bedek ook de bovenkant van de donut met een laag Nutella-crème.
  6. Dip de donuts die klaar zijn in de fijngehakte hazelnoten.

Deze chocoladekransjes met noten zijn bijna te mooi om te eten - bijna dan. Wat er zo mooi uitziet, kan sowieso alleen nog maar goed smaken. Wie wilt, kan de vulling ook eens door jam of pudding vervangen en dan werkt bovenop de donut een eenvoudig glazuur ook helemaal prima.

Reacties

Ook interessant