Eetbaar goud: Goudbruine Courgettehapjes

Het is tegenwoordig helemaal hip om je eigen groenten te verbouwen. Op het balkon, in de keuken of in de buurttuin. Of het nu op het weidse platteland is of in krappe steden, er zijn talloze mogelijkheden om je eigen eten te kweken en eindeloos veel online bronnen om te leren hoe je dat kunt doen. En iedereen die het al een keertje geprobeerd heeft, weet: je eerste zelfgekweekte groente smaakt inderdaad als puur goud! Niet alleen omdat het gratis uit de aarde groeit, maar ook nog eens omdat het veel smaakvoller is dan uit de supermarkt. Mocht het je echter toch een beetje teveel gedoe zijn, dan kun je er met het volgende recept in elk geval voor zorgen dat je courgette alsnog smaakt als glinsterend edelmetaal - of er in elk geval zo uitziet!

Je hebt nodig (voor 8 porties):

  • 1 courgette
  • Plantaardige olie
  • 80 gr. roomkaas
  • 50 gr. bladspinazie, uitgelekt
  • 80 gr. ham
  • 80 gr. geraspte mozzarella
  • Zout en peper
  • 100 gr. bloem
  • 2 opgeklopte eieren
  • 200 gr. paneermeel

Zo maak je het:

  1. Was de courgette, snijd de uiteinden af en snijd dan de rest in acht dikke plakken. Uit deze plakken snijd of druk je het middendeel uit, zodat er een courgettering overblijft. Het verwijderde middendeel snijd je in kleine blokjes.
  2. Verhit wat olie en bak deze blokjes erin op. In een apart kommetje vermeng je deze met roomkaas, bladspinazie, ham en mozzarella. Met een snufje zout en peper breng je de mix op smaak.
  3. Schep de mix in de uitgeholde courgetteringen. Om het geheel te paneren, wentel je de ringen eerst in de bloem, dan in de ei en tot slot in de paneermeel. Met dit jasje bak je ze in hete vet aan beide kanten goudbruin.

Deze heerlijke hapjes goud doen het vooral goed als voorgerechtje en als hapjes op een feestje. Maar kijk wel uit dat je het goud eerlijk verdeelt! As je even niet oplet, is je schatkamer zó beroofd door gretige gold diggers.

Reacties

Ook interessant