Grootmoeders Appelcake met zachte stukjes appel en kaneel. Zo hoort cake!

Je moet toch toegeven dat alle cake die dampend de oven verlaat en je hele huis met een fijne geur vult als een klein feestje is. Maar het is natuurlijk dubbel zo fijn als de geur ook nog eens oude herinneringen met zich meebrengt, zoals aan grootmoeders bakkunsten. Het nostalgische gevoel dat je krijgt van de combinatie van appel en kaneel is onovertroffen in deze categorie. Aangezien je van herinneringen alleen niet kan leven, hier een heerlijk recept om een beetje in de buurt van oma's succesrecept te komen!

Je hebt nodig:

  • 2 appels
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 180 gr. bloem
  • 120 gr. boter
  • 1 tl vanillearoma
  • 120 ml melk
  • 2 eieren
  • 150 gr. suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 gr. bruine suiker

Voor het glazuur:

  • 60 gr. poedersuiker
  • 1 el melk

Zo maak je het:

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Vermeng ze dan in een kom met twee theelepels kaneelpoeder.

Doe de bloem, boter, vanillearoma, melk, eieren, suiker en bakpoeder in een kom en vermeng de ingrediënten tot een glad deeg.

Vul een cakevorm met de helft van het deeg. Hier leg je de helft van de appels met kaneel in.

Dan volgt de tweede helft van het deeg, waarop je de rest van de appels legt. Mix de bruine suiker met één theelepel kaneelpoeder en strooi deze mix over de bovenzijde. Bak de cake 45 tot 50 minuten bij 180 °C in de oven.

Zodra de cake is afgekoeld, roer je de ingrediënten voor het glazuur door elkaar en giet je het over de cake heen.

Na het bakken zal je hele huis die heerlijke appel-kaneelgeur hebben en dat nostalgische gevoel in je aanwakkeren. Neem er een lekker bakkie bij voor een koffiepauze of bewaar de cake voor het dessert. Hoe dan ook kun je met deze klassieker geen flater slaan!

Reacties

Ook interessant