Upgrade je saaie omelet tot volledige maaltijd: Hartige Friettaart

Je kent het wel: je hebt een drukke week gehad, een lange dag achter de rug en bij thuiskomst heb je de kracht gewoon niet om een hele maaltijd in elkaar te flansen. Maar om nu voor de zoveelste keer iets te bestellen? Dus je klopt wat eieren op en bakt ze met wat groentjes in de koekenpan. Echt sexy is het niet, maar het vult en je krijgt je vitaminen binnen. Toch is zo'n omelet vaak ook wel een beetje saai. We hebben de perfecte manier om deze standaard hap om te toveren tot een heuse hartige taart. Het is dan misschien een stukje minder gezond, maar af en toe moet je natuurlijk ook kunnen genieten. En zeg nou zelf: als je zo hard werkt, verdien je toch ook gewoon een legendarische maaltijd?!

Je hebt nodig:

  • 200 gr. ribbelfriet voor in de oven
  • wat plantaardige olie
  • 120 gr. ui, fijngehakt
  • 120 gr. paprika, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gr. ham, in stukjes
  • 10 eieren
  • 100 gr. room
  • 120 gr. geraspte cheddar
  • zout

Zo maak je het:

  1. Leg de ribbelfriet verspreid over de bakplaat en bak 10 minuten bij 180 °C in de oven. 
  2. Verhit een beetje olie in een ovenbestendige pan en voeg de ui en paprika toe. Zodra de groenten wat zachter beginnen te worden, voeg je de knoflook en de ham toe.
  3. Klop de eieren met de room op en giet het mengsel over de groenten en ham heen. Strooi zonder in het mengsel te roeren de geraspte kaas over de bovenzijde en bedek het hele oppervlak met de ribbelfriet. Voeg wat zout toe en bak 15 minuten bij 200 °C in de oven.

Toch lekker om af toe even iets heel anders en onverwachts te maken, nietwaar? Het enige wat je nog hoeft te doen is aanschuiven, aansnijden en genieten!

Reacties

Ook interessant