Perfect als voorafje: Hartige Knopen Knoflook-Parmezaan

In veel restaurants wordt voor het hoofdgerecht brood geserveerd: soms met kruidenboter, in de vorm van een bruschetta of kaal en zonder fratsen. Waarom zou je deze kleine maar fijne gewoonte niet ook thuis invoeren? Een lekker hapje voor het hoofdgerecht zorgt voor meer plezier en verdrijft de tijd totdat je eindelijk aan tafel kunt.

Je hebt nodig:

Voor de marinade:

  • 20 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 60 ml olijfolie

Voor het deeg:

  • 250 gr. bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 75 gr. boter
  • 150 ml yoghurt

Zo maak je het:

  1. De marinade maak je eenvoudigweg door alle ingrediënten voor de marinade in een kom goed door elkaar te roeren.
  2. Voor het deeg doe je de bloem, het zout, de suiker, het bakpoeder en de boter in een schone mengkom en kneed je de ingrediënten door elkaar. Dan voeg je de yoghurt toe en verwerkt het geheel tot een glad deeg.
  3. Uit het deeg pluk je kleine porties, die je op een met bloem bestrooid werkoppervlak tot lange strengen oprolt. In elke streng deeg leg je een sierlijke knoop.
  4. Doop de deegknopen in de marinade en leg ze op een bakplaat. Bak 14 minuten bij 175 °C in de oven.

Afhankelijk van de omvang van jouw knopen, varieert het aantal dat je met dit recept kan maken. Als je meerdere magen te vullen hebt, kun je de knopen gewoon wat kleiner maken, zodat ieder iets heeft. Met een beetje handigheid kun je het deeg ook tot één grote knoop omtoveren, waarvan ieder dan een stukje afscheurt of afsnijdt.

Reacties

Ook interessant