Tijd voor iets stevigs: Hartige Taart met Rundvlees

Er gaat niets boven een smakelijke hartige taart! Het is makkelijk te bereiden, je kunt lekker kiezen wat je er zelf het liefst in doet, je schuift het in de oven en zodra je het eruit haalt heb je een klein dampend kunstwerkje dat ook nog eens ontzettend smaakvol is. Vaak zijn hartige taarten echter nogal zwaar met veel ei en kaas erin. Het volgende recept is zeker stevig, maar dit keer door de heerlijke vleesvulling. Zo doe je dat...

Je hebt nodig:

  • 1 el olie
  • 500 gr. rundvlees in blokjes
  • 400 gr. wortels in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el kerriepoeder
  • 500 ml bouillon
  • 250 gr. doperwten
  • Zout en peper
  • 2 rollen deeg voor ronde pasteitjes of quiche
  • 1 opgeklopt ei

Zo maak je het:

  1. Verhit de olie in een pan en voeg het in blokjes gesneden rundvlees toe. Bak het vlees totdat het donkerbruin is.
  2. Voeg dan de wortels, ui, tomatenpuree en kerriepoeder toe en bak de ingrediënten kort samen op. Blus dan het mengsel met bouillon af en laat het geheel afgedekt een uur licht sudderen. Als het vlees na deze kooktijd zacht is, neem je de pan van het vuur en voeg je de doperwten en zout en peper toe.
  3. Leg in een quichevorm een vel deeg en gebruik een vork om de bodem met gaatjes te bedekken. Nu vul je het deeg met het vleesmengsel.
  4. In de tweede portie deeg steek je met een koekjesvorm drie decoratieve gaten. De uitgestoken deeg fixeer je met een kloddertje ei tussen de gaten in. Zo wordt het deeg over het vleesmengsel heen gelegd. Snijd rondom de rand van de bakvorm de uitstekende randen af en druk de randen van beide deegvellen samen, zodat de taart dicht is. Bestrijk de bovenkant met ei en bak de taart 25 minuten bij 180 °C in de oven.

Toegegeven, de gaten in de deegbedekking hebben een bijzonder doel. Daardoor kan de heerlijke lucht namelijk makkelijker ontsnappen en alvast je dinergasten plagen, die natuurlijk met smart op dit smakelijke gerecht zitten te wachten. 

Reacties

Ook interessant