Een echte beestenboel voor de lente: Hartige Verrassingsvarkentjes

Wat is er feestelijker dan zelfgemaakte worstenbroodjes? Worstenbroodjes die eruit zien als kleine varkentjes, natuurlijk!

Je hebt nodig (voor 12 varkentjes):

  • 500 gr. bloem
  • 1 tl zout
  • 1 zakje droge gist (ca. 2 tl)
  • 4 eieren
  • 70 ml plantaardige olie
  • 250 ml water
  • 4 knakworsten
  • 100 gr. geraspte mozzarella
  • 24 korrels zwarte peper

Zo maak je ze:

  1. Om de deeg te bereiden, doe je de bloem, zout, gist, 2 eierdooiers, olie en water in een grote mengkom. Meng de ingrediënten door elkaar en kneed het deeg totdat het een elastische consistentie heeft. Laat 2 uur bij kamertemperatuur rijzen (of ergens waar het warm is). 
  2. Nu ben je klaar om de varkentjes te maken! Verdeel het deeg in 12 gelijkmatige porties. Per portie leg je eerst ongeveer een vijfde apart en rol je de rest op tot een deegbal. Rol dan met een deegroller plat en leg 1/3 knakworst in het midden. Bedek het worstje met geraspte kaas, vouw het deeg dicht en maak er weer een bolletje van. De kant die je hebt dichtgevouwen gebruik je als de onderkant van het varkentje. Bestrijk de bovenzijde van de bal met opgeklopt ei. Met een derde van het opzij gelegde deeg maak je een rondje voor de snuit, waar je twee houten stokjes in steekt om de neusgaten te vormen en de snuit aan het lijfje te bevestigen. Maak een tweede rondje met nog een derde van het deeg, snijd het doormidden en rol elk op tot een oortje. Druk elk oor aan een kant van het hoofd. Maak oogjes door twee peperkorrels in de deegbal te drukken. Rol vervolgens met het laatste deeg een gekruld staartje en bevestig aan de achterzijde. 
  3. Bak 17 minuten bij 180 °C in de oven, waarbij je de houten stokjes laat zitten. Zodra je de varkentjes uit de oven hebt gehaald, kun je de stokjes verwijderen.

Als je het aankunt om een hap te nemen uit deze schattige beestjes, heb je een lekkere snack te pakken! Geniet van deze gezellige traktatie.

Reacties

Ook interessant