Het bakje komt ook op: IJs in een Browniecupje

Op een hete zomerdag is er bijna niets lekkerders dan een verkoelend ijsje. Maar als je dat ijsje niet in een hoorntje eet, dan houd je uiteindelijk een beker, stokje of papiertje over - en dat is natuurlijk niet zo tof voor het milieu. Dankzij dit browniecupje blijft er van het ijs én de beker gegarandeerd niets meer over. Wanneer was de laatste keer dat het bakje concurreerde met de inhoud?

Je hebt nodig:

  • 125 gr. zachte boter
  • 200 gr. suiker
  • 2 eieren
  • 125 gr. bloem
  • 60 gr. cacao
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillearoma
  • 1 snufje zout

Zo maak je het:

  1. Doe de boter, suiker, eieren, cacao, vanillearoma, bakpoeder en een snufje zout in een schaal en vermeng alles tot een deeg.
  2. Verdeel het browniedeeg in gelijke delen over de bakjes van een ingevette muffinvorm en schuif deze 25 minuten in een voorwarmde oven bij 180 °C.
  3. Nadat je de muffinvorm uit de oven hebt gehaald, bestrijk de bodem en de zijkanten van een glas met plantaardige olie en druk deze in het midden van de brownies. Laat ze dan afkoelen.

Nu heb je zes kleine browniecupjes die je met een bolletje van je lievelingsijs kunt vullen. Decoreer het ijs dan naar hartelust, bijvoorbeeld met 1 el chocoladehagel en 3 el karamelsaus zoals in de video te zien is. Met zo'n fantastisch dessert loop je het risico dat je helemaal vergeet hoe lekker het hoofdgerecht zojuist was!

Reacties

Ook interessant