Elegantie eenvoudig gemaakt: Kersenbroodje met Marsepein

Het is zo'n ingrediënt dat je makkelijker koopt dan zelf bereidt: marsepein. Durf jij een poging to wagen? Je hebt voor dit recept niet veel ingrediënten nodig, maar wel sterke handen en een beetje doorzettingsvermogen. Eén hapje van deze heerlijke, zoete broodjes en je zult overtuigd zijn dat ze elke stap waard waren. 

Je hebt nodig (voor 4 broodjes):

  • 200 ml kersensap
  • 1 el zetmeel
  • 30 gr. suiker
  • 200 gr. kersen (ontpit)
  • bladerdeeg
  • 100 gr. gemalen amandelen
  • 80 gr. poedersuiker
  • 1 tl amandelaroma
  • 1/4 tl vanillearoma
  • 1 ei

Zo maak je ze:

Verhit het kersensap, het zetmeel en de suiker in een steelpannetje en laat vijf minuten sudderen. Voeg dan de kersen toe en roer goed om. 

Rol het bladerdeeg uit en snijd in acht rechthoeken van gelijke grootte. Neem een kleine flessendop en maak in vier van de acht rechthoeken een rijtje van drie gaatjes boven elkaar.

Mix de gemalen amandelen, het poedersuiker, de amandelaroma en de vanillearoma in een kom. Nu komt het gedeelte dat een beetje uithoudingsvermogen vergt: kneed de ingrediënten samen tot je een samenhangende batch marsepein hebt. 

Rol het marsepein uit en snijd het in vier kleine plakjes. Leg op elke rechthoek bladerdeeg zonder gaatjes één van die plakjes. Leg een lepel van de kersenmix (inclusief een paar hele kersen!) op het marsepein en bedek met een rechthoek met gaatjes. 

Dicht de randen af door met een vork rondom te drukken. Bestrijk nu de broodjes met ei en bak bij 180 °C. 

Zien ze er niet hemels uit?

Je kunt echt je fantasie de vrije loop laten met dit recept. Probeer eens een paar van deze heerlijke broodjes te maken met andere soorten fruit. En als je wilt spelen met de presentatie, kun je kleine koekjesvormen gebruiken om gaatjes te maken in de vorm van bloemen of sterren. Veel plezier!

Reacties

Ook interessant