Deze kerstboom versier je niet, deze verslind je.

Hoe zit het met je verfskills? Lukt het je goed een driehoek te verven? Met Nutella? Zo ja, dan heb je het lastigste deel van dit recept al onder de knie. De andere vaardigheid die je wellicht nodig zult hebben, is assertiviteit zodat je zelf ook nog wat van je creatie overhoudt om van te genieten!

Je hebt nodig (voor 4 personen):

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 4 el Nutella
  • 1 ei, geklopt

Zo maak je het:

Verhit de oven voor tot 190 °C. Rol het eerste vel bladerdeeg uit op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Schep de Nutella in het midden van het deegvel.

Gebruik de achterkant van een lepel om de Nutella uit te smeren in de vorm van een driehoek.

Probeer het zo te doen dat de onderste zijde van de driehoek ongeveer zo breed is als de onderste zijde van het deegvel. De driehoek loopt omhoog toe in een scherpe punt.

Bedek nu met het tweede vel bladerdeeg.

Snijd de driehoek met een keukenmes uit.

Nu komt het leuke gedeelte. Snijd twee reepjes van 2,5 cm breed uit de onderkant van de boom, waarbij je een stukje in het midden laat als boomstam. Volg deze boomstam van onder naar boven en snijd aan beide zijden van de stam strookjes van ongeveer 2,5 cm breed uit - geleidelijk dichter bij elkaar - tot aan de top, die je verder intact laat. Zorg dat de strookjes aan de boomstam vast blijven.

Draai elk strookje vanaf het uiteinde tweemaal, zodat er losse spiralen ontstaan.

Voor de kortere strookjes bovenaan zal één draai volstaan.

Snijd van het overgebleven deeg een ster uit en plak deze als piek aan de top van de kerstboom. 

Bestrijk de hele boom met geklopt ei. Schuif de bakplaat de oven in.

Na 15 minuten is je kerstboom klaar! Als je wilt, kun je ook een beetje decoratie toevoegen.

Deze video toont alle stappen nog eens:

Het enige wat er nu nog te doen staat, is een takje grijpen en genieten!

 

Reacties

Ook interessant