Deze saus is de moeite van het perfectioneren waard: Kip Bechamel

Echte Bolognese lasagne is onvergetelijk lekker. De combinatie van een hartige vleessaus met de traditionele, boterzachte bechamelsaus is zo'n simpele, maar perfecte smaakervaring dat het Bologna tot één van de culinaire hoofdsteden in de wereld maakt.

Maar als je de culinaire uitdaging aan wilt gaan van het maken van een hoogwaardige lasagne, raden we je aan om die sausskills eerst eens te oefenen. En uiteraard hebben we het recept bij uitstek waarmee je dat kunt doen.

Je hebt nodig (voor 2 porties):

  • 2 kipfilets
  • zout en peper
  • 120 gr. bloem
  • 1 opgeklopt ei
  • 100 gr. paneermeel
  • plantaardige olie
  • 1 bol verse mozzarella, in plakjes
  • 50 gr. boter
  • 200 ml volle melk
  • 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

  1. Eerst breng je de kipfilets op smaak met peper en zout. Bereid drie kommen voor: één met 100 gr. bloem, de tweede met een opgeklopt ei en de derde met 100 gr. paneermeel. Coat de kipfilets in de bloem, het ei en de paneermeel.
  2. Bak de gepaneerde kipfilets in de hete olie totdat beide kanten goudbruin zijn.
  3. Haal de kip uit de pan, plaats op een bakplaat en bedek elke filet met plakken verse mozzarella. 
  4. Voor de bechamelsaus smelt je de boter in een middelgrote koekenpan en voeg je 20 gr. bloem toe. Laat de bloem een moment in de boter fruiten en voeg daarna de melk toe en roer totdat je een gladde substantie hebt. Breng de saus aan de kook tot het verdikt, draai het vuur dan omlaag en breng met peper en zout op smaak. Zorg dat je blijft roeren zodat de saus niet aankoekt.
  5. Schep de saus met een lepel over de kipfilets en bestrooi dan met Parmezaanse kaas. Bak 20 minuten bij 180 °C in de oven. 

Bechamelsaus zonder melk staat in de Franse keuken ook bekend als "roux", wat als basis voor meerdere culinaire gerechten wordt gebruikt. Deze saus onder de knie krijgen is dus een handige vaardigheid die voor verschillende kookkunsten inzetbaar is. Als jouw saus meteen in één keer goed lukt, vier het dan gerust met een goed glas wijn. Santé!

Reacties

Ook interessant