Smaakt naar vakantie in Spanje: Malse kip met pittige chorizo

De Spaanse keuken heeft veel meer te bieden dan paella en tapas (hoe lekker die ook kunnen zijn). Je kent ze vast wel: die pittige chorizoworstjes! Deze nationale Spaanse worst is heerlijk op zichzelf en wordt ook gebruikt als een smaakvolle basis voor vele gerechten.

Eén typische combinatie is die met kip en je zult bij het maken van dit recept zien hoe eenvoudig en heerlijk deze twee bij elkaar passen! Het beste van dit recept is dat je er nauwelijks wat voor hoeft te doen. Je leg alles gewoon op een bakplaat en laat de oven zijn werk doen.

Je hebt nodig:

  • 100 gr. chorizo, in plakjes
  • 5 kippendijen
  • 2 tomaten
  • 6 nieuwe aardappels
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 takjes rozemarijn

Zo maak je het:

  1. Leg de plakjes chorizo op een hoopjes in het midden van de bakplaat en leg de kippendijen eromheen.
  2. Snijd de tomaten, aardappels en uien in vieren, snijd de paprika in reepjes en richt voor elke groente een hoek van de bakplaat in.
  3. Voeg een hele teen knoflook toe aan elke hoek met groente.
  4. Sprenkel over alle ingrediënten olijfolie heen en breng op smaak met zout, peper, oregano en paprikapoeder.
  5. Garneer met verse takjes rozemarijn.
  6. Bak 20 minuten in de oven bij 180 °C.
  7. Haal uit de oven, draai al het vlees om en bak dan nog 10 minuten verder.

Je kunt alle stappen nog eens bekijken in deze video:

Nu heb je alleen nog een Spaanse wijn nodig om weg te dromen van Spaanse huisjes met stucwerk, grote kathedralen en een blauwe lucht. Zoals ze in Spanje zeggen: "¡Buen provecho!"

Reacties

Ook interessant