Je klopt een paar keer stevig met de springvorm op de tafel. Zo weet je zeker dat het allemaal van een leien dakje gaat.

Als je nog niets van de eenhoorntrend (kun je het nog een trend noemen als het al zo lang heerst?!) hebt meegekregen, moet je wel ergens in een grot leven. Je vindt het mythische edeldier overal en nergens, en bij zeer uiteenlopende producten zoals T-shirts, sleutelhangers, sloffen en zelfs condooms... Bovendien zorgde de koffiegigant Starbucks laatst internationaal nog voor veel commotie met hun Unicorn Frappuccino.

Het mag duidelijk zijn: de eenhoorn is geliefd. En waarom ook niet? Hij gaat doorgaans gepaard met vrolijke regenboogkleuren, bakken glitter en pure magie! Daarvoor hoef je overigens niet naar een trendy winkel te gaan. Die eenhoornmagie tover je lekker zelf tevoorschijn met deze kleurrijke kaastaart.

Je hebt nodig:

Voor de bodem:

  • 120 gr. biscuitjes
  • 100 gr. gesmolten boter
  • 2 el suikerconfetti

Voor de taartvulling:

  • 750 gr. roomkaas
  • 100 gr. suiker
  • 1 el vanille-extrakt
  • 200 gr. room
  • 6 velletjes gelatine
  • Voedingskleurstof, 5 verschillende kleuren 

Voor de decoratie:

  • Eetbare glitter
  • Suikerconfetti

Zo maak je het:

  1. Verkruimel de biscuitjes en vermeng ze met boter en suikerconfetti. Hevel het mengsel over naar de bodem van een springvorm en druk met een lepel stevig aan. Zet de bodem dan in de koelkast, zodat het kan verstevigen.
  2. Om de vulling te bereiden meng je de roomkaas, suiker en vanille-extract door elkaar heen. Week de gelatine in water, verhit de room en los de zachte velletjes gelatine erin op door te roeren. Nu kun je de room aan de vulling toevoegen.
  3. Verdeel de vulling in vijf gelijke porties en kleur elke portie met een andere kleur voedingskleurstof. Dan verdeel je de verschillende kleuren lepel voor lepel door elkaar heen over de koekbodem zodat het een bont geheel wordt. Als je een paar keer flink met de springvorm op de tafel klopt, bezinkt de vulling voldoende en strijkt het oppervlak zich vanzelf glad.
  4. Decoreer de bovenkant met eetbare glitter en suikerconfetti, voordat je de taart 3 uur in de koelkast zet om te verstevigen.

Wie zich aan deze taart waagt, moet wel rekening houden met de volgende bijwerkingen: Na het opeten borrelt er hoogstwaarschijnlijk een wollig geluksgevoel op en begint het op je voorhoofd een beetje te jeuken. De jeuk verdwijnt gelukkig wel zodra de hoorn volgroeid is ;-)...

Reacties

Ook interessant