Als je gewoon niet kunt kiezen: Koekjestaart met Chocoduet

Witte chocolade? Melkchocolade? Ah, sommige keuzes zijn makkelijker te maken dan andere! Met dit eenvoudige recept kun je genieten van het beste van beide heerlijke werelden. Het grote voordeel? Geen oven vereist.

Je hebt nodig:

  • 300 gr. chocoladekoekjes
  • 100 gr. boter, gesmolten
  • 400 gr. room
  • 400 gr. gecondenseerde melk
  • 300 gr. witte chocolade
  • 2 pakjes gelatine
  • 300 gr. melkchocolade

Zo maak je het:

  1. Verbrijzel de koekjes in een keukenmachine, voeg de gesmolten boter toe en mix nog eens goed door elkaar.
  2. Druk het koekmengsel in een springvorm goed aan om een laag op de bodem te maken.
  3. Maak een rij met hele koekjes in de rondte langs de zijkanten van de springvorm. 
  4. Mix 200 gr. room, de gecondenseerde melk, de witte chocolade en één pakje opgeloste gelatine door elkaar. 
  5. Giet de witte-chocolademix over de koekjesbodem en zorg dat je wat voor later overhoudt. 
  6. Zet 30 minuten in de koelkast. 
  7. Meng 200 gr. room, de melkchocolade en één pakje opgeloste gelatine door elkaar. 
  8. Giet het mengsel bovenop de laag witte chocolade en zet nog 30 minuten in de koelkast. 
  9. Giet de overgebleven witte-chocolademix over de laag melkchocolademix en zet nog één keer 30 minuten in de koelkast. 
  10. Sprenkel tot slot chocolade- of karamelsaus over de taart!

Je kunt alle stappen in deze video nog een nakijken:

Hoe je deze ook aansnijdt, succes verzekerd. Geniet van deze hemelse lekkernij!

Reacties

Ook interessant