Voor fans van notenchocolade: Kaastaart Hazelnootkrokant

Niets in de wereld van desserts en zoetigheden staat zo voor luxe als de bonbon. Helaas komt dat ook gewoon doordat die snoepjes altijd zo verrekte klein zijn en tegelijkertijd zo duur. Niet te lang om treuren, want deze kaastaart is bijna net zo decadent als een praline. Een buitenlaag van chocolade en van binnen noten en een romige vulling - precies zoals een echte bonbon betaamt.

Je hebt nodig:

  • 240 gr. cornflakes
  • 70 gr. gesmolten boter
  • 4 el cacaopoeder
  • 200 gr. hazelnoten
  • 1 1⁄2 kopjes slagroom
  • 500 gr. roomkaas
  • 1⁄2 tl vanille-extract
  • 80 gr. suiker
  • 170 gr. pure chocolade
  • 4 el room
  • 8 Ferrero Rochers

Zo maak je het:

  1. Verbrijzel de cornflakes, als het kan in een keukenmachine. Giet er dan achter elkaar de gesmolten boter en cacaopoeder bij en mix goed door. Druk in de bodem van een springvorm goed aan, strijk glad en zet 20 minuten in de koelkast.
  2. Verbrijzel de hazelnoten en vermeng met de slagroom en de roomkaas. Doe er dan het vanille-extract en de suiker bij en mix wederom goed door elkaar.
  3. Doe de pure chocolade in een voorverwarmde, glazen kom. Roer daar de room doorheen tot de chocolade is gesmolten.
  4. Verdeel de laag van de hazelnotencrème gelijkmatig over de bodem en bereid daar nog een laag overheen met de chocoladecrème.
  5. Garneer met chocoladebolletjes van Ferrero Rocher en zet nog 30 minuten in de koelkast.

Al met al heeft deze kaastaart enige streepjes voor op de praline, aangezien het immers niet in één hap verdwenen is. Bovendien hoeft elk stuk niet apart in folie te worden gewikkeld. En zelfs als je het graag met eetbaar bladgoud wilt versieren, is het nog altijd goedkoper dan een bezoekje aan de chocolaterie.

Reacties

Ook interessant