Oven kapot? Zin in taart? Tijd voor Kaastaart met Mango!

Bij sommige dingen is het erg lastig om er niet ontzettend blij van te worden: Eenhoorntjes, confetti, lentedagen en kaastaart, bijvoorbeeld. Nog groter wordt de liefde vaak als ze ook door de maag kan. Bij kaastaart zit daar vaak echter wel een haakje of oogje aan: na het eten kun je je vaak voelen als de wolf in het sprookje van Roodkapje - alsof de inhoud van je maag met stenen is vervangen. Gelukkig is er een lichter alternatief dat met fruitige frisheid erg aangenaam is.

Je hebt nodig:

  • 7 kokosmakronen
  • 60 gr. gesmolten boter
  • 250 gr. roomkaas
  • 250 gr. mango, in blokjes
  • 200 ml room
  • 230 ml mangosap
  • 100 gr. suiker
  • 2 el citroensap
  • 26 gr. gelatinepoeder
  • 200 gr. slagroom
  • Pistachenootjes, chiazaden en kokosvlokken om te garneren

Zo maak je het:

  1. Verbrijzel de kokosmakronen in de mixer en meng er de gesmolten boter doorheen.
  2. Hevel dit mengsel in de bakvorm over en druk gelijkmatig aan. Zet 1 uur in de koelkast.
  3. Doe roomkaas, het grootste deel van de mangostukjes (houd er een paar voor garnering over) en alle room in de mixer. Voeg hier dan 70 ml mangosap, 100 gr. suiker en het citroensap aan toe. Mix alles goed door elkaar en doe er dan 20 gr. gelatine doorheen.
  4. Doe dit mengsel over de gekoelde taartbodem heen en zet weer 1 uur in de koelkast.
  5. Doe 160 ml mangosap, 2 el suiker en 6 gr. gelatine in een kom en roer door elkaar heen. Giet de vloeistof op de gekoelde taart en zet weer 1 uur in de koelkast.
  6. Klop 200 gr. slagroom op en verdeel over het midden van de taart.
  7. Verdeel de overgebleven mangostukjes over de slagroom.
  8. Strooi er dan pistachenootjes, chiazaden en kokosvlokken overheen.

Licht als een wolkje zweeft deze taart door je slokdarm richting je maag. Zo is er ten minste nog makkelijk ruimte over voor een tweede stukje. Maar niet overdrijven en de hele taart alleen wegeten - anders voel je je uiteindelijk toch nog als die kwaadaardige wolf.

Reacties

Ook interessant