Een fris en zonnig genot: Kwarktaart met Kokos

Er zijn drie redenen waarom kwarktaart op de koffietafel zo geliefd is: 1. Hij is snel tevoorschijn te toveren. 2. Bijna iedereen houdt er wel van. En 3. Hij is ongelooflijk veelzijdig, wat nieuwe ideeën en smaken betreft. Hier laten we zien hoe je een kwarktaart een Caribisch tintje geeft voor een beetje vakantiegevoel. Kokos, vanille, amandelen - het doet een beetje denken aan die kleine, witte balletjes Raffaello-chocolade, maar dan wat frisser en minder zoet. Het is sowieso het proberen waard!

Je hebt nodig:

  • 1 kopje dubbelkoekjes met vanillevulling
  • Kokosvlokken
  • 100 gr. boter
  • 500 gr. roomkaas
  • 500 gr. gezoete gecondenseerde melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 ml slagroom
  • Amandelschaafsel
  • Chocoladesaus voor de decoratie

Zo maak je het:

  1. Verbrijzel de dubbelkoekjes en kokosvlokken in een keukenmachine.
  2. Voeg er gesmolten boter bij en mix het geheel tot er een zandig mengsel ontstaat.
  3. Doe het mengsel in een bakvorm, druk aan en plaats in de koelkast.
  4. Meng in een grote kom de roomkaas, de gecondenseerde melk en het vanille-extract door elkaar.
  5. Verdeel het roomkaasmengsel over de gekoelde bodem en zet nog 30 minuten in de koelkast.
  6. In een grote kom klop je de room stijf.
  7. Decoreer dan de kwarktaart met slagroom, amandelschaafsel en chocoladesaus.

Bekijk hier de video:

Als je eens zin hebt in iets fris en exotisch, dan is deze kwarktaart met kokos een uitstekend idee. Hij staat nauwelijks op tafel, of iedereen wil er meteen al een stuk van proeven.

Reacties

Ook interessant