Donkere, romige schoonheid met dikke noten: Kaastaartjes van Nutella

Het is één van de populairste smeersels voor op brood ter wereld: Nutella. Mensen kunnen massaal geen genoeg krijgen van de combinatie hazelnoot en chocolade, en wij snappen heel goed waarom. Het is ook een hemelse samenkomst van smaken! Met deze decadente kaastaartjes kun je heerlijk toegeven aan je zoetbehoefte zonder dat je het té bont maakt. Ten minste, als het je lukt om het bij één stukje te houden, natuurlijk!

Je hebt nodig:

  • 250 gr. biscuitjes
  • 110 gr. vloeibare boter
  • 400 gr. Nutella
  • 3/4 kopje hazelnoten
  • 18 hele hazelnoten
  • 500 gr. roomkaas
  • 1⁄2 kopje poedersuiker
  • Vanille-extract naar smaak
  • 4 Ferrero Rochers in vieren
  • 50 gr. gekleurde vlokken

Zo maak je ze:

  1. Verbrijzel de biscuitjes in de mixer. Voeg de gesmolten boter en 1 el Nutella eraan toe. Doe er dan 3⁄4 kopje hazelnoten bij en zet de mixer weer aan.
  2. Bedek de bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Zet 1 uur in de koelkast.
  3. Meng in een grote kom de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract. Mix dan de Nutella met een mixer er doorheen.
  4. Verdeel over de afgekoelde bodem. Zet alles weer 1 uur in de koelkast.
  5. Til de gekoelde cake aan het bakpapier uit de vorm en snijd in stukken. Verdeel met een spuitzak de Nutellamix in toefjes op de kaastaartjes. Decoreer dan met hele hazelnoten, Ferrero Rochers en gekleurde vlokken.

Dat is nog eens een feestje voor het oog en de mond! Niet alleen smaken deze romige stukken kaastaart verleidelijk lekker, ze zien er ook nog eens super gezellig uit! Er is vast wel iets te vieren, toch?

Reacties

Ook interessant