Wees maar niet bang dat je door de mand valt: Linguine met Kaassaus in een Baconmandje

Soms heb je gewoon zo'n dag dat je eigenlijk ontzettend zin hebt in troostvoer. Je weet wel, van die heerlijke bergen koolhydraten met gesmolten kaas en rokerig vlees. Maar in plaats van meteen naar het plaatselijke fastfoodrestaurant te hollen, kun je misschien maar beter zelf die heerlijke hap bereiden. Dan heb je ten minste zelf in de hand wat je erin stopt en heb je ook nog eens minder kans dat je door anderen wordt gesnapt ;-). De combinatie van pasta, romige kaassaus en knapperig bacon is in elk geval moeilijk te overtreffen!

Je hebt nodig (voor 2 porties):

  • 250 gr. linguine (pasta)
  • 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gr. geraspte mozzarella
  • 150 gr. roomkaas
  • 1 tl peper
  • 1 tl fijngehakte bieslook
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 8 plakjes bacon

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta in zout water en giet af. Doe er nu alledrie de kaassoorten bij. Voeg er ook de peper, bieslook en knoflook aan toe en meng de ingrediënten door de warme pasta, totdat de kaas tot een romige saus is versmolten.
  2. Zet twee glazen ondersteboven op een bakplaat. Leg twee plakjes bacon gekruist over de bodem van het glas heen. Neem nog twee plakjes per glas om de zijden mee in te wikkelen. Zet de glazen zo 15 minuten in de oven bij 200 °C.
  3. Na deze baktijd zou de bacon stevig genoeg moeten zijn om het probleemloos van het glas af te halen, zonder dat het geheel zijn vorm verliest. Vul nu de baconmandjes met pasta en schuif aan tafel voor een smulfeestje!

De mandjes zien er dan wel mooi uit, maar ze zullen in een mum van tijd leeg (en op!) zijn. Je kunt ze natuurlijk eerst nog een paar keer bijvullen. Tegen het einde heb je ze sowieso lekker opgepeuzeld. Schroom vooral niet om de mandjes zelf met je handen te eten: dat ziet toch niemand!

Reacties

Ook interessant