Zo goud als de morgenzon - dat zijn deze pikante Maispannenkoekjes

Als de sleur er in de keuken insluipt en je merkt dat je voor het ontbijt, de lunch en het diner telkens weer dezelfde formules toepast, is het wellicht tijd voor iets nieuws. Maar dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Onze tip? Kijk eens naar de recepten die je al goed kent, vervang twee ingrediënten met iets anders en je hebt een gloednieuwe schotel in je arsenaal. Zoals onderstaand recept, bijvoorbeeld. Je neemt de basis voor pannenkoekenbeslag, maar in plaats van vanille, suiker, kaneel en/of fruit voeg je groentjes, jalapeño's en mais toe en voilà: hartige pannenkoekjes met een Mexicaans character!

Je hebt nodig:

  • 120 gr. bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 2 lente-uien, in ringen
  • 1 el jalapeño's
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el verse koriander, gehakt
  • 250 gr. mais uit blik
  • 2 el limoensap
  • Bakolie

Zo maak je ze:

  1. Vermeng de bloem, bakpoeder, eieren en het melk tot een beslag.
  2. Nu voeg je de gehakte groente aan het beslag toe en meng je het er goed doorheen. Als allerlaatst giet je de limoensap er nog bij.
  3. Verhit de olie in een pan en doe er twee eetlepels per pannenkoekje in. Nu hoef je alleen nog de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin te bakken.

Met jalapeño's maak je de pannenkoekjes een beetje pikant en de koriander en limoen geven ze een fris tintje. De de goudgele mais zorgt voor een heerlijke zoete bite en maakt de pannenkoekjes tot een feestelijke en kleurrijke verschijning op je bord. Heerlijk voor een hartig ontbijt, bij een brunch of als voorgerecht op een Mexicaanse avond. En wie weet krijg je zo nog meer inspiratie voor de volgende nieuwe combi in jouw keuken!

Reacties

Ook interessant