Malse Gehaktrollade in Bacon voor afwisseling aan tafel

De rollade heeft al een lange geschiedenis achter de rug. Blijkbaar was dit ooit een manier om verschillende kleine stukken vlees samen te garen. Nu gebruiken we vaak touw om die stukken samen te binden, maar lang geleden werd het vlees met bladeren bij elkaar gerold en gehouden. Tegenwoordig hebben we verschillende versies en is het gerecht uitgegroeid tot een veelzijdige schotel. De traditionele rollade is niet zo eenvoudig te maken, maar deze gehaktrollade lukt je zeker! En dit keer hebben we haar niet in bladeren, maar in bacon gewikkeld - de bladeren verstoppen zich aan de binnenkant.

Je hebt nodig:

  • 1 kg rundergehakt
  • 120 gr. paneermeel
  • 1 el zout
  • 1/2 el peper
  • 2 eieren
  • 200 gr. ham
  • 150 gr. kaas (ongeveer 6 plakjes)
  • 100 gr. bladspinazie
  • 400 gr. bacon

Zo maak je het:

  1. Vermeng het gehakt met de paneermeel, zout, peper en ei.
  2. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en druk hierop het gehaktmengsel tot een dunne plak. Beleg het vlees dan met plakjes ham, gevolgd door plakjes kaas en tot slot de bladspinazie.
  3. Met behulp van de aluminiumfolie rol je nu het vlees op tot een strakke rol. Dicht de uiteinden met het gehakt, zodat er niets van de vulling uitvalt.
  4. Nu komt de aluminiumfolie weer goed van pas. Bedek de folie volledig met reepjes bacon en leg daar de gehaktrol op. Wikkel dan de folie om de rol heen, zodat deze een baconmantel krijgt.
  5. Bak de gehaktrollade in folie gewikkeld 60 minuten in de oven bij 200 °C. Na de helft van de baktijd verwijder je de folie, zodat de bacon knapperig kan worden.

En klaar is deze moderne rollade met knapperig jasje en smakelijke binnenkant. Zo maakte oma haar nooit! Je kunt ook mini-rollades maken, ze in kleine plakken aansnijden en ze op spiesjes serveren als hapjes voor het voorgerecht, bij een barbecue of op een verjaardag. Altijd feestelijk!

Reacties

Ook interessant