Een streling voor mond en oog: Malse Zalmfilet in Bakpapier

Elk smeersel, marinade en specerij die er is al geprobeerd en nog steeds teleurgesteld door het resultaat met flauwe zalm? Bij dit heerlijke recept krijgt de smaak geen kans om te ontsnappen: 

Je hebt nodig (voor één portie):

  • 180 gr. zalm
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 1 citroen, in schijfjes
  • 80 gr. venkel
  • 3 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 20 gr. fijngehakte bosuitjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 50 ml olijfolie

Zo maak je het:

  1. Leg de zalm op een vel bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de plakjes knoflook, schijfjes citroen, venkel, bosui en kruiden toe. Besprenkel tot slot het geheel met de olijfolie.  
  2. Wikkel het papier om de ingrediënten heen en knoop de uiteindjes dicht met keukentouw.  
  3. Bak 12-15 minuten in de oven bij 180 °C.

Als je eetgasten hebt, kun je de filets in papier gewikkeld direct op de borden plaatsen voor een bijzondere look. Zodra de gasten eenmaal de heerlijke aroma van de zalm ruiken, volgen de "oohs" en "aahs" vanzelf. Geniet er maar van!

Reacties

Ook interessant