Frisse groetjes uit Latijns-Amerika: Mexicaanse Salade Met Avocadodressing

Pittige stoofschotels, strooien sombrero's met bolletjes eraan en een zonnig humeur: Daar denken we aan bij Mexico vaak aan. Dat het ook heel anders kan, bewijst deze verse salade met bonen en mais. 

Je hebt nodig:

Voor de dressing:

  • 2 avocado's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el zout
  • 1 tl peper
  • 60 ml olijfolie
  • 1 tl verse koriander
  • 1 uitgeknepen limoen

Voor de salade:

  • 1 krop sla
  • 100 gr. kidneybonen
  • 75 gr. rode ui, in blokjes
  • 75 gr. mais
  • 100 gr. gehalveerde kerstomaatjes
  • 1 kipfilet, gebakken en in stukjes
  • 100 gr. paprika, in stukjes
  • 25 gr. frisse, fijngehakte koriander
  • 50 gr. lente-ui, in ringen

Zo maak je het:

  1. Doe de ingrediënten voor de dressing in een blender en pureer ze tot één romige crème.
  2. Doe voor de salade alle ingrediënten in een grote saladeschaal, giet de dressing er overheen en meng alles door elkaar heen.

Een kind kan de was doen! Ideaal als voorgerecht op een Mexicaanse avond. Je kunt het ook in een wrap doen voor een lichte hoofdmaaltijd. Smakelijk is het in elke vorm wel!

Reacties

Ook interessant